ATV, Gazet Van Antwerpen en Het Laatste Nieuws berichten over onze voorstellen om de werken aan de Leien weer een versnelling hoger te schakelen.

https://atv.be/nieuws/video-s-nachts-doorwerken-om-hinder-zoveel-mogelij...

 

Kris Peeters: “We mogen handelaars en bedrijven die de stad economisch recht houden, niet uit het oog verliezen. Want als wegenwerken langer duren dan gepland, zorgt dat voor bijkomende hinder voor de handelaars. Handelaars moeten extra ondersteuning krijgen. We moeten de handelaars uitstel geven van betaling van RSZ of btw-bijdragen tot na de werken.

 

Op maandag 29 januari 2018 brachten Kris Peeters, Caroline Bastiaens en Nahima Lanjri een werkbezoek aan maatwerkbedrijf Levanto, een sociale onderneming die kortgeschoolde werknemers actief begeleidt naar een job. 

 

Sociale economie 

 

Al meer dan een jaar was er sprake van dat de populaire keten, die ook aanwezig is in Gent, Brussel en Hasselt, in Antwerpen zou opstarten. Pas in december werd dat formeel bevestigd. Het gaat om een leegstaand pand op de Meir, waar vroeger H&M gevestigd was. Sinds eind december staan er ook officieel vacatures op de VDAB-website.
 

 

In 2014 startte de stad met een specifieke methode om kwetsbare meisjes te begeleiden. De aanpak van een eerste vrouwelijke begeleider levert positieve resultaten op. Ze begeleidde al 71 jonge vrouwen met vragen over hun verdere professionele of schoolloopbaan. Deze aanpak wordt daarom nu verder uitgebreid: er komen drie extra vrouwelijke begeleiders bij, wat het totaal op vier brengt.

 

Jongerenwerkloosheid daalt

In Antwerpen hebben zeventien erkende vluchtelingen een arbeidscontract gekregen. Ze volgden met de nodige steun een opleiding tot poetshulp bij dienstenchequebedrijven. Antwerps schepen voor Werk Marc Van Peel (CD&V) roept onder meer de grafische sector en de bouwsector op ook dergelijke initiatieven te nemen.

 

Op vraag van Vorm DC, het sectoraal vormingsfonds voor de dienstenchequesector, organiseerde onder meer VDAB deze zomer een opleiding tot huishoudhulp voor erkende vluchtelingen.

 

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) onderzoekt of brandweerlieden met een sukkelende gezondheid onbeperkt deeltijds kunnen blijven werken. Nu kan dat enkel tot vijf jaar. Het voorstel komt van Antwerps Kamerlid Nahima Lanjri (CD&V).

 

Metaalrecyclagebedrijf Vermetal uit Schelle vond dankzij Tech-Check een snijbrander. Het bedrijf kon onlangs een jonge Syriër aanwerven met ervaring in het herstellen van vrachtwagens en schepen. Tech-Check is een activeringsproject gesubsidieerd door de stad Antwerpen dat sinds april vorig jaar 53 erkende vluchtelingen screende op hun technische competenties. Het  doel is om  Antwerpse werkgevers sneller aan geschikt technisch personeel te helpen en tegelijk erkende vluchtelingen te activeren. VDAB zet sinds 1 juni het project verder.

 

Pagina's