Een fiets is als je telefoon, je hebt hem graag bij de hand. Antwerpen heeft nood aan meer fietsenstallingen, dat bewijst het aantal weesfietsen en wildgeparkeerde fietsen onze de stad. Ruimtegebrek mag ons niet tegenhouden om wildparkerende fietsers veilige alternatieve te bieden: een correcte plek voor je vaak kostbare fiets. Buitenlandse voorbeelden tonen dat het kan, waarom dan ook niet in Antwerpen? Aan de Dageraadplaats, als alterantief voor buurtfietsenstallingen of waar denkt u aan? 

Wij hebben onze voorstellen klaar:

Het hoog aantal fietsdiefstallen in Antwerpen is voor velen een reden om niet te fietsen. Met slimme technologie wil CD&V Antwerpen het aantal fietsdiefstallen gevoelig verminderen. Op diefstalgevoelige plaatsen, zoals het station Antwerpen-Zuid, zijn beveiligde fietsenstallingen een must. Gebruikers openen deze beveiligde fietsenstalling alleen met een unieke Velo-pass én QR –code op hun fiets.  Veiligheid en innovatie gaan op steeds meer plaatsen hand in hand in de stad.

Welke boom staat er in mijn straat? Waar vind ik een eikenblad voor het herbarium van mijn zoon? Hoeveel straatbomen telt de stad? Dit zijn maar enkele van de vragen die de Antwerpse groendienst binnenkrijgt. Dankzij de groeninventaris van de stad kan iedereen die informatie nu zelf gemakkelijk terugvinden.

 

 

De droge junimaand houdt ons wakker, letterlijk en figuurlijk. Daarom maakt CD&V Antwerpen plannen om de stad leefbaar te houden, tijdens koude én warme dagen. De inspiratie voor deze plannen vonden we in onze gesprekken met Antwerpenaren, onder andere in het district Antwerpen. Vandaag rondt het team van dit district zijn huisbezoeken af en geeft het enkele tastbare oplossingen om Antwerpen te verfraaien en verfrissen.

 

Lijsttrekker Carolyn Krekels werd in het najaar van 2017 al geïntroduceerd door Kris Peeters. De top 4 van de CD&V-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober wordt nu aangevuld met Said Radi, Rita Milants en Hugo Quintellier. Lijstduwer in het zuiderdistrict wordt Caroline Bastiaens, die op de stadslijst de tweede plaats inneemt en zo een sterke tandem vormt met kandidaat-burgemeester Kris Peeters.

 

LGBT+ staat voor lesbian, gay, bisexual, transgender en intersexual.  Steeds meer Antwerpenaren kennen het letterwoord sinds de hoffelijkheidscampagne waarbij o.a. verschillende gebouwen oplichten in regenboogkleuren. CD&V Lijsttrekker Kris Peeters en lijstduwer Orry Van de Wauwer lanceren voorstellen uit het CD&V programma voor holebi’s en transgenders die verder durven gaan. 

 

De aanwezigen konden aanschuiven aan de tafels lokale economie, jeugd en jonge gezinnen, gezellige buurten, kunst en cultuur, sport, vrijwilligers en verenigingen, senioren en hulpbehoevenden en mobiliteit. Ongeveer 50 aanwezigen kwamen mee plannen maken voor hun district.

 

Dubbele uitbreiding voor de Waterbus tegen het einde van het jaar 

 

Het stoot CD&V Antwerpen tegen de borst dat De Lijn en Vlaams mobiliteitsminister Weyts (N-VA) geen planning hebben om de Antwerpse premetrostations toegankelijk(er) te maken voor mensen met een rolstoel, ouders met kinderwagens of slechtzienden. Parlementslid Van de Wauwer en Jan Braeckmans, CD&V-lijsttrekker district Antwerpen, hoopten hun punt te bewijzen door partijgenote en rolstoel­gebruiker Maria De Loos uit te nodigen naar het premetrostation Elisabeth in Antwerpen-Noord. Ze haakte echter af omdat ze er met het openbaar vervoer gewoon niet geraakte.

 

Pagina's