De fietsdeal is een deal tussen JONGCD&V en de Antwerpse fietser, waarbij JONGCD&V zich engageert om werk te maken van de 10 punten die in de fietsdeal opgelijst staan. Hiemee wil JONGCD&V de switch maken van koning auto naar Koning Fiets.

Jan Braeckmans, is ook nog bijzonder jong. 28 jaar oud, maar al een hele tijd een stuwkracht binnen CD&V Antwerpen. Een bevlogen advocaat én districtsraadslid, en een Pagadder die al heel zijn leven in ’t Stad woont. Jan Braeckmans: " Geen presentatie maar participatie: met een adviesraad voor district Antwerpen willen we de mobiliteit en fietsveiligheid verbeteren in onder meer de studentenbuurt." 

Het is de tweede keer dat het veer werd ingezet. Vorig jaar werd de gratis dienst ingeschakeld als alternatief voor de Lillobrug die moest worden hersteld. Op vraag van de fietsende werknemers uit de naburige (petrochemische) bedrijven, besloot het Havenbedrijf dit jaar het veer opnieuw elke dag in te zetten tussen 5u en 23u. Met succes. Het veer vervoerde per dag gemiddeld 141 passagiers. Op een weekdag steeg het aantal veergebruikers tot gemiddeld 166.

 

Ook KBC laat weten steeds meer fietsongevallen in haar verzekeringsaangiften woon-werkverkeer te zien opduiken. “Meer en meer mensen maken gebruik van de fiets, een gunstige evolutie. Maar als we echt de omslag willen maken van koning auto naar koning fiets, moeten we ervoor zorgen dat de fietsinfrastructuur ook echt veilig is”, meent Vlaams volksvertegenwoordigers Orry Van de Wauwer.

6 beloftevolle Antwerpse startups en 1 accelerator nemen voor maximum 3 jaar hun intrek in de volledig gerenoveerde voorbouw van de site in de Lange Gasthuisstraat. Om een plaats te bemachtigen in StartupVillage, hebben Playpass, Datylon, EyeSee, Senso2Me, POM en SurveyAnyPlace en de accelerator Netwerk Ondernemen een rigoureuze selectieprocedure doorstaan. De achterbouw van StartupVillage, waar onderzoekscentrum imec, incubator The CoFoundry, startup CityCubes en business- en evenementenlounge De Serre onderdak vinden, opende reeds vorig jaar.

Antwerpse burgers hebben momenteel al de mogelijkheid om de crematie-as van hun dierbare naar huis mee te nemen. Nu wil de stad ook de Schelde als laatste rustplaats aanbieden. Het aanbieden van deze mogelijkheid past in de klantgerichte benadering om inwoners meer keuzemogelijkheden te bieden.

 

Beste locatie

De asbezorging kan in eerste instantie op het water zelf. Net zoals het nu al aan de kust gebeurt,  kan vanop een boot een biologisch afbreekbare urn neergelaten of ondergedompeld worden in de rivier.

 

In de prachtige kelders van de Sint-Andrieskerk en met een stevige speech van kersvers Antwerps lijstrekker Kris Peeters werd het jaar 2017 ingezet. Ook de bollekes van’t vat smaakten naar meer.

Op 8 januari 2017 organiseerde CD&V district Antwerpen een wandeling door de Sint-Andrieswijk. Gids bij uitstek was pastoor, kunsthistoricus en liefhebber van het Antwerps dialect Rudi Mannaerts. Beginnen en eindigen deden we aan zijn kerk die we op een uniek moment bezochten wanneer ze nog sfeervol verlicht was met haar imposante kerstverlichting. Met een steeds gevatte en boeiende gids hingen de aanwezigen gedurende tweeënhalf uur aan de lippen van de gids die zijn wijk door en door kent. 

Twijfel er niet aan: Antwerpenaar Orry Van de Wauwer (28) wacht een mooie carrière in de politiek. Volgende zomer neemt de jonge CD&V’er het zitje van Caroline Bastiaens in het Vlaams Parlement over. Sociaal engagement zit in elke vezel van zijn lijf. Hij gaf onderdak aan twee Syrische vluchtelingen en trok naar Calais. Eén van hen is nu herenigd met zijn familie. “Ik ga hem dit weekend in Engeland bezoeken.” – Philippe Truyts

De CD&V-politicus die een vluchteling opvangt: "Hij zei: 'Homo zijn is verkeerd'. Nu omarmt hij ons"

Hoe Valerie Van Peel (N-VA) heeft getuigd over het seksueel misbruikt worden als kind, Kristof Calvo (Groen) over de partijgrenzen heen zijn Millennial Meet Up in elkaar heeft gebokst en Bart Somers (Open Vld) als 's werelds beste burgemeester Mechelen verbindt: ze krijgen er langs alle kanten lof voor toegezwaaid.

Pagina's