Vanaf 23 januari start de Brits-Ierse kledingketen Primark met aanwervingen voor zijn eerste winkel in Antwerpen. Al naar gelang de bron gaat het om 517 tot 550 medewerkers. De stad Antwerpen en VDAB helpen mee zoeken.
8 januari 2018

 

Al meer dan een jaar was er sprake van dat de populaire keten, die ook aanwezig is in Gent, Brussel en Hasselt, in Antwerpen zou opstarten. Pas in december werd dat formeel bevestigd. Het gaat om een leegstaand pand op de Meir, waar vroeger H&M gevestigd was. Sinds eind december staan er ook officieel vacatures op de VDAB-website.
 

Om hoeveel openstaande jobs het precies gaat, is minder duidelijk. Bij de VDAB is sprake van 475 verkoopmedewerkers: 75 voltijds, 60 deeltijds voor 26u per week en 340 deeltijds voor 20u per week. Van die mensen wordt een 'beperkte ervaring' gevraagd. Daarnaast wordt twee jaar ervaring gevraagd van drie senior afdelingsmanagers, drie assistenten personeelsdienst, zestien winkelopzichters, acht junior afdelingsmanagers en dertien assistent etalage-inrichters.
 

Aanwervingen via infosessies

Opmerkelijk is dat de aanwervingen zullen gebeuren via infossessies in de grote zaal van het Atheneum van Antwerpen. Schepen van Werk Marc Van Peel (CD&V) bevestigt dat de stad hierbij logistieke steun geeft: “Wij hebben de ambitie om werkzoekenden naar een job te begeleiden. Dat is in de eerste plaats goed voor de betrokkenen zelf, en ook voor de stad. Mijn prioriteit hierbij is om zo veel mogelijk personen uit moeilijke doelgroepen aan werk te helpen. Als zich dan een werkgever aanbiedt die meer dan vijfhonderd mensen wil aanwerven en die zich bereid verklaart om zich ook op die doelgroepen te richten, dan steunen we dat. Wij schakelen hierbij ook de zogenaamde 'toeleiders' in. Dat zijn mensen met een groot netwerk in tal van organisaties. Wij activeren hen om in dit netwerk werkzoekenden uit kansengroepen te wijzen op de mogelijkheden.”
 

In het zwart

Secretaris Benny Willems van de socialistische BBTK reageert behoedzaam. “Op zich zijn we natuurlijk blij dat er jobs worden aangeboden. Maar het gaat, behalve dan voor de managers, voor het overgrote deel om contracten van slechts zes maanden. Of die daarna vast kunnen worden, weten we niet.”
 

“Merkwaardig is wel dat de kandidaten zich in zwarte kleding moeten aanbieden. Bovendien moeten ze hun cv afgeven opeen USB-stick.”
 

Bij het bedrijf was niemand bereikbaar voor commentaar.
 

Paul Verbraeken 
 

Bron: Gazet van Antwerpen, editie Metropool/Stad - 8 januari 2018, Pagina 8 - copyright ©Concentra