Antwerps lijsttrekker Kris Peeters, schepen Caroline Bastiaens en CD&V-kamerlid Nahima Lanjri bezoeken sociale onderneming Levanto.
29 januari 2018

 

Op maandag 29 januari 2018 brachten Kris Peeters, Caroline Bastiaens en Nahima Lanjri een werkbezoek aan maatwerkbedrijf Levanto, een sociale onderneming die kortgeschoolde werknemers actief begeleidt naar een job. 

 

Sociale economie 

De sociale economie is een sector die kansengroepen tewerkstelt en laat doorstromen naar de reguliere arbeidsmarkt. Antwerpen telt 13 maatwerkbedrijven, vroeger gekend als beschutte werkplaats of sociale werkplaats, actief in de sectoren metaal, textiel, hout, groen en bouw. 

 

Iedereen aan het werk

Onder het credo "Iedereen aan het werk", heeft Levanto momenteel 630 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in opleiding en in dienst. Peeters, Bastiaens en Lanjri brachten een bezoek aan het fietsatelier van Levanto, waar de werknemers bedrijfsfietsen leren te herstellen en de onderhouden. Naast het fietsatelier en -beheer levert Levanto nog andere diensten, waaronder schoonmaak, bouw en renovatie, decoratie, logistiek en een houtatelier.